Stadler dodá další tramvaje do Milána, dopravní podnik ATM objednal až padesát Tramlinků

Nová velkokapacitní tramvaj Stadler Tramlink pro Miláno. Foto: Stadler RailNová velkokapacitní tramvaj Stadler Tramlink pro Miláno. Foto: Stadler Rail

Za pár let může po metropoli Lombardie jezdit až 130 nových tramvají od Stadleru.

Jen pár týdnů po zahájení testování nových tramvají v Miláně  oznámila společnost Stadler Rail další velký kontrakt v metropoli Lombardie. Místní dopravní podnik Azienda Trasporti Milanesi (ATM) se Stadlerem uzavřel novou rámcovou smlouvu na dodávku až 50 tramvají Tramlink. S firmou má současně další kontrakt z roku 2020. Za pár let tak může ve městě jezdit až 130 nových tramvají Tramlink, které se vyrábí ve španělské Valencii.

Nová rámcová smlouva počítá s dodávkou až 25 středněkapacitních a 25 velkokapacitních tramvají s prodlouženou zárukou na pět let. ATM při podpisu závazně objednal čtrnáct velkokapacitních vozidel. Budou placeny z italského Národního plánu obnovy. Dodány mají být do poloviny roku 2026.

Středněkapacitní tramvaje mají být velmi podobné těm, které v Miláně začínají jezdit a kterých si ATM objednal z rámcové smlouvy na 80 kusů již celkem 60. Dlouhé budou 25 metrů.

Velkokapacitní tramvaje budou pětičlánkové a obousměrné, celková délka bude 35 metrů. Nízkopodlažní tramvaj bude mít čtvery dveře a dvě části vyhrazené pro přepravu vozíčkářů a kočárků.

Stadler slibuje u nových tramvají výrazně nižší hlučnost, budou také vybaveny antikolizním systémem.

Tagy Azienda Transporti Milanesi Miláno Stadler Rail Stadler Tramlink
Žádné komentáře