Stadler poprvé pronikl s tramvajemi do Itálie, do Milána jich dodá až 80

Tramvaj Stadler Tramlink pro Miláno. Foto. StadlerTramvaj Stadler Tramlink pro Miláno. Foto. Stadler

Nové tramvaje budou obousměrné a nízkopodlažní, nahradí starší vozy v metropoli Lombardie.

Milánský dopravní podnik Azienda Transporti Milanesi S.p.A. (ATM) uzavřel rámcovou smlouvu na pořízení 80 nových tramvají Tramlink se společností Stadler. V první prováděcí smlouvě se s výrobcem dohodl na dodávce 30 vozidel.

Nový kontrakt dnes oznámil Stadler v tiskové zprávě. Hodnota celé rámcové smlouvy je 172,6 milionů eur. Soutěž se táhla přes dva roky: už loni v únoru vyhlásil dopravní podnik Stadler jako vítěze, kvůli námitkám jiných uchazečů a zpoždění kvůli koronavirové pandemii došlo k podpisu až nyní.

Tramvaj Tramlink budou obousměrné, ATM je nasadí na trasy po městě i mimo město. Postupně mají nahradit starší vozidla. Tramvaj má délku 25 metrů, což je podle Stadleru ideální pro provoz v ulicích hlavního města Lombardie.

Tramvaje jsou nízkopodlažní, mají troje dveře na každé straně. Vozidla budou vybavena antikolizním a kamerovým systémem. Tramvaje bude Stadler vyrábět ve španělském závodě ve Valencii.

ATM provozuje v Miláně a okolních městech tramvajovou síť o délce 180 kilometrů, celkem je v provozu 20 linek. Po městě stále jezdí i tramvaje z 50. let minulého století.

Tagy Azienda Transporti Milanesi Miláno Stadler Rail Tramlink
9 komentářů