Smartwings získaly zakázku na přepravu fanoušků na finále Evropské ligy

Boeing 737 MAX 8 registrace OK-SWA společnosti Smartwings před testovacím letem 25.3. 2021. Foto: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 registrace OK-SWA společnosti Smartwings před testovacím letem 25.3. 2021. Foto: Smartwings

Letecká společnost Smartwings získala zakázku na přepravu fanoušků Glasgow Rangers a Eintracht Frankfurt. Do španělské Sevilly vypraví tento týden celkem

Letecká společnost Smartwings získala zakázku na přepravu fanoušků Glasgow Rangers a Eintracht Frankfurt. Do španělské Sevilly vypraví tento týden celkem jedenáct letů, na zakázce se bude podílet i ČSA, které nasadí A319 registrace OK-REQ.

Důvodem je finále Evropské ligy, které se uskuteční ve středu večer. Smartwings o zakázce informovaly na svých sociálních sítích. Oba dopravci by měli přepravit kolem 2 500 fanoušků ze Skotska a Německa. Lety jsou naplánované postupně od pondělí do čtvrtka. Smartwings na ně mají vyčleněno celkem šest letadel.

Spolupráce s fotbalem je u Smartwings dlouhodobá. Kromě přepravy českých fotbalistů v minulosti například vozily po Africe fotbalisty Guinei.