Smartwings získaly nezvyklou zakázku. Přepraví guinejské fotbalisty po Africe

Boeing 737-800 společnosti Smartwings odlétá z Prahy. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 společnosti Smartwings odlétá z Prahy. Foto: Letiště Praha

Krize nutí Smartwings hledat byznys i na jiných kontinentech.

Po letech pro českou či slovenskou reprezentaci získala společnost Smartwings nezvyklou zakázku v Africe. Její služby využije guinejský fotbalový svaz.

„Zítra uskutečníme speciální charterový let. Přepravujeme guinejskou fotbalovou reprezentaci na Pohár afrických národů,“ řekla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Let je naplánován z Conakry do čadského hlavního města N’Djamena. Jde o 1700 kilometrů dlouhou trasu.

Pro přepravu fotbalistů použijí Smartwings Boeing 737-800 registrace OK-TVW. To dnes letělo nejdříve na Kanárské ostrovy jako pravidelná linka na Tenerife, pak zamíří do Guiney.

Na Kanárské ostrovy dnes těsně před polednem odletěla tři letadla, jedno se bude vracet s klienty z Kanárských ostrovů, druhé byl doplňkový let. Cestovky zaznamenaly na poslední chvíli velký zájem klientů i kvůli od zítřka zavedené povinnosti mít na příletu negativní test na koronavirus.

Tagy smartwings
49 komentářů