dkv-spojujeme

Smartwings ruší na zimu lety do Londýna. Vysvětlují to brexitem i MAXy

Boeing 737-700 společnosti Smartwings. Foto: SmartwingsBoeing 737-700 společnosti Smartwings. Foto: Smartwings

Letecká společnost Smartwings zruší na téměř celý zimní letový řád své spojení z Prahy na letiště Gatwick v Londýně. Důvodem

Letecká společnost Smartwings zruší na téměř celý zimní letový řád své spojení z Prahy na letiště Gatwick v Londýně. Důvodem jsou podle mluvčí společnosti Vladimíry Dufkové obavy z brexitu a nejistota kolem provozu letadel 737 MAX.

Podle letového řádu už firma proškrtala počty letů na čtyři týdně, provoz přeruší 11. listopadu. Cestujícím se zakoupenými letenkami vrací peníze, nemusí platit ještě kompenzace. Obnovení linky plánují Smartwings od 29. března.

Smartwings jsou jedním ze dvou dopravců, který létá z Prahy na druhé největší londýnské letiště Gatwick. Přerušením linky se cestujícím zásadně nabídka spojení mezi Prahou a britskou metropolí nesníží. Londýn je dlouhodobě destinací, kam z Prahy létá nejvíce lidí.

„Důvodem je nejasný termín opětovného nasazení letadel Boeing 737 MAX a nejistota kolem brexitu,“ vysvětlila Dufková.

Podle mluvčí Letiště Praha Kateřiny Pavlíkové je pro zimní letový řád naplánováno celkem 89 frekvencí na všech šest letišť, kam se v Londýně létá. „Jedná se o průměrný počet frekvencí, které mohou letecké společnosti ještě upravovat a oproti loňskému zimnímu letovému řádu k celkovému navýšení frekvencí na linkách do Londýna nedochází,“ uvedla Pavlíková. Od 28. října nově začne létat easyJet z Prahy na letiště Luton.

Jaké aerolinky budou létat mezi Prahou a Londýnem na jednotlivá letiště v zimním letovém řádu
Heathrow – British Airways
City – BA CityFlyer
Stansted – Ryanair, easyJet
Luton – Wizz Air, easyJet
Southend – easyJet
Gatwick – easyJet

Tagy letecké spojení Praha - Londýn LGW Londýn - Gatwick prg smartwings
51 komentářů