dkv-spojujeme

Daň za pandemii. British Airways a easyJet končí na více než měsíc v Praze

Airbus A320 British Airways v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A320 British Airways v Praze. Foto: Letiště Praha

Do Londýna bude létat z Prahy jen Ryanair. Další škrty v letovém řádu provedly také ČSA.

Další letecké společnost přeruší kvůli současné epidemiologické situaci spojení z Prahy. Od 5. listopadu až do 16. prosince nebudou létat na lince na hlavní londýnské letiště Heathrow British Airways. Už v pátek vypraví na více než měsíc poslední let z Prahy britská společnost easyJet. Další redukce nastává u ČSA i dalších dopravců.

Vyplývá to z dat v rezervačním systému, přerušení linek obou dopravů potvrdila mluvčí Letiště Kateřina Pavlíková. Už dříve oznámily redukci spojů z Prahy na listopad a prosinec jiní dopravci.  Na celý listopad a velkou část prosince z Prahy například mizí Wizz Air.

British Airways dosud létaly mezi Prahou a Londýnem až dvakrát denně, poslední let z Prahy mají naplánován na 4. listopadu. Na Heathrow létaly ještě krátce České aerolinie, které ale provoz linky ukončily v září. Do Londýna z Prahy bude aktuálně létat dál jen Ryanair, který nabízí šest letů týdně na letiště Stansted. I Ryanair ale výrazně proškrtal svůj letový řád z Prahy, na zimu nechal na Ruzyni jen deset linek.

V případě easyJetu letí 30. října poslední spoj do Amsterdamu a Basileje, další lety jsou naplánovány až na druhou polovinu prosince. U některých destinací ještě později.

K redukci přistoupili v Praze i další velcí evropští hráči. Lufthansa od listopadu přeruší linku do Mnichova, na jeden let denně seškrtá linku do Frankfurtu. Nejméně jeden let denně dál nabízí KLM do Amsterdamu nebo Air France do Paříže. České aerolinie prodávají dál lety do Paříže, Moskvy, Kodaně, Kyjeva a Stockholmu. Od listopadu přestávají létat do Oděsy, z nabídky zmizely i lety do Milána nebo Říma.

Podle zatím posledních oficiálních čísel Letiště Praha za září klesl počet cestujících o 87 %. Letiště Praha doporučuje cestujícím sledovat letové řady, situace se průběžně mění.

Tagy British Airways České aerolinie ČSA easyjet letecké spojení Praha - Londýn letiště praha PRG-LHR
29 komentářů