dkv-spojujeme

British Airways obnoví spojení s Prahou, do Londýna jsou až o polovinu levnější než ČSA

Airbus A320 British Airways v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A320 British Airways v Praze. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost British Airways je dalším dopravcem, který potvrdil svůj návrat k provozu z Prahy. Od 1. července bude firma

Letecká společnost British Airways je dalším dopravcem, který potvrdil svůj návrat k provozu z Prahy. Od 1. července bude firma létat nejdříve třikrát týdně, později denně, na hlavní letiště v Londýně Heathrow. V porovnání s Českými aeroliniemi, které na trasu do Londýna vstupují 25. června, budou zatím výrazně levnější.

Návrat British Airways potvrdilo Letiště Praha. Firma začne s provozem 1. července, až do 10. července bude létat jen ve středu, pátek a v neděli, většinou s odletem v 13:45 z Prahy a v 9:50 z Londýna. Od 10. července bude létat denně kromě úterý, od 16. července každý den a ve vybrané dny i dvakrát denně. Na linku bude nasazovat Airbus A319.

Londýn bude další destinací z Prahy, kde budou mít cestující výběr z více dopravců. Na letiště Stansted se od července vrací linka Ryanairu z Prahy, přímo na Heathrow začnou po deseti letech létat České aerolinie. Ty spustí provoz 25. června. Cenově zatím vychází výrazně levněji britský dopravce: jednosměrná letenka začíná z Prahy na 925 korunách, u ČSA na 2 042 korunách. Na cestě z Londýna (kde se musí platit ještě speciální odletová daň) jsou rozdíly menší: 2 304 Kč u ČSA, 1 449 u British Airways.

British Airways jsou osmnáctým dopravcem, který potvrdil obnovení provozu z Prahy. „Letecké společnosti se na linky z Prahy vracejí v závislosti na uvolňování podmínek pro vycestování, ale také především v reakci na poptávku po létání ze strany cestujících. Ta bude v následujících týdnech a měsících klíčová pro úspěch obnovených spojení,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Tagy British Airways letecké spojení Praha - Londýn LHR Londýn PRG-LHR
63 komentářů