Smartwings posílají první letadlo do Číny pro roušky a spol., letecký most začíná

Boeing 737-800 společnosti SmartWings. Foto: SmartwingsBoeing 737-800 společnosti SmartWings. Foto: Smartwings

O půlnoci odstartovalo první letadlo společnosti Smartwings do Číny pro zdravotnický materiál. V pátek ráno přiletí z Číny do Prahy

O půlnoci odstartovalo první letadlo společnosti Smartwings do Číny pro zdravotnický materiál. V pátek ráno přiletí z Číny do Prahy letoun společnosti China Eastern s prvním nákladem. Během příštích dnů mají letadla do země dopravit 1,1 milionu respirátorů, 7 milionů roušek a další zdravotnický materiál.

Na Twitteru to uvedl ministr vnitra Jan Hamáček. Podle mluvčí Smartwings Vladimíry Dufkové je v příštích dvou dnech naplánováno celkem sedm letů. Prvním strojem bude Boeing 737-900 registrace OK-TSI, ve 23:50 odletí do čínského města Čchang-ša. Smartwings Group rozdělila zakázku na sedm letů mezi Smartwings a ČSA: boeingy 737 poletí do Čchang-ša, airbusy A319 a A320 Českých aerolinií do Šanghaje. „Lety jsou plánovány s mezipřistáním v Novosibirsku,“ dodala Dufková.

V sobotu by měl v Česku přistát nákladní letoun China Eastern, v sobotu odpoledne pak An-124 Ruslan.

Podle dřívějšího vyjádření vládních představitelů by letadla měla přistávat na letišti v Pardubicích. Předseda Ústředního krizového štábu a náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula dnes řekl, že policie poskytne nedaleko pardubického letiště svůj sklad pro potřeby distribuce zdravotnického materiálu.
(s využitím ČTK)

Tagy Antonov An-124 Ruslan China Eastern letecký most Česko - Čína smartwings
27 komentářů