Video: Přistání Ruslanu v Pardubicích pohledem pilotů. S dalšími lety už stát nepočítá

Nákladní letoun An-124 po přistání v Pardubicích. Foto: Armáda ČRNákladní letoun An-124 po přistání v Pardubicích. Foto: Armáda ČR

Na YouTube se objevilo zajímavé video natočené pilotem společnosti Antonov Airlines. Zachycuje pohled z kokpitu nákladního letadla Antonov An-124 Ruslan

Na YouTube se objevilo zajímavé video natočené pilotem společnosti Antonov Airlines. Zachycuje pohled z kokpitu nákladního letadla Antonov An-124 Ruslan letícího do Pardubic se zásilkou zdravotnického materiálu.

Jde o předposlední ze čtyř letů s Ruslanem, které během dvou týdnů přivezly do Česka stovky tun materiálu. Tři lety zajistil letoun patřící ukrajinské společnosti Antonov Airlines, jeden ve vlastnictví ruské společnosti Volga Dnepr Airlines.

Video začíná zhruba u Chocně, za kterou je vidět rozestavěná dálnice D35, na horizontu je vidět například elektrárna Chvaletice. Video je z letu, který jediný přistával v Pardubicích za denního světla, navíc za velmi příznivých podmínek. Na kanálu ukrajinského pilota jsou i další zajímavá videa z přistání na jiných letištích.

Stát už s dalšími lety nákladních Ruslanů nepočítá. Na Twitteru to uvedl ministr vnitra Jan Hamáček.

Tagy Antonov Airlines Antonov An-124 Ruslan Top
20 komentářů