Smartwings letí potřetí z Číny se zdravotnickým materiálem

Nakládka Boeingu 737-900 zdravotnickým materiálem v Šanghaji. Foto: SmartwingsNakládka Boeingu 737-900 zdravotnickým materiálem v Šanghaji. Foto: Smartwings

Letecká společnost Smartwings vypravila svůj třetí let pro zdravotnický materiál z Číny. Boeing 737-800 registrace OK-TVT by se měl v

Letecká společnost Smartwings vypravila svůj třetí let pro zdravotnický materiál z Číny. Boeing 737-800 registrace OK-TVT by se měl v Praze objevit po půlnoci.

Letadlo tentokrát zamířilo pro náklad do čínského Kantonu, kde naložilo 73 m3 zdravotnického materiálu. Jde hlavně o roušky. „Další let bude následovat příští týden,“ dodala mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Podobně jako předchozí lety mělo mezipřistání v ruském Novosibirsku. Průběh je možné sledovat na Flightradar24.com.

Nakládka letadla Boeingu 737-800 Smartwings v Kantonu. Foto: Smartwings

Nakládka letadla Boeingu 737-800 Smartwings v Kantonu. Foto: Smartwings

Náklad zdravotnického materiálu do Česka míří hlavně s čínskými dopravci, zejména China Eastern. Čtyřikrát do Pardubic dorazil nákladní letoun Ruslan, další lety ale už nepokračují.

Smartwings má většinu letadel už na několik týdnů na zemi, má za sebou ale řadu letů z netradičních destinací, odkud přiváží občany z Česka a dalších zemí EU. Dnes přistál například stroj s cestujícími z Bali.

Letadla v barvách Smartwings a ČSA již uskutečnila repatriační lety z Kanárských ostrovů, Egypta, Filipín, Kuby, Panamy, Hondurasu, Mexika, Dominikánské republiky, Kolumbie a Kostariky, Peru, Kanady, USA, Indie, Srí Lanky a nepálského Káthmándú,“ vypočítává Dufková.

Tagy letecký most Česko - Čína smartwings
22 komentářů