Sky News: Aerolinky Flybe jsou znovu v potížích, žádají britskou vládu o peníze

Embraer E195, foto: FlybeEmbraer E195, foto: Flybe

Britská regionální letecká společnost Flybe čelí podle televize Sky News kolapsu, kvůli kterému jedná s britskou vládou o možné finanční

Britská regionální letecká společnost Flybe čelí podle televize Sky News kolapsu, kvůli kterému jedná s britskou vládou o možné finanční injekci.  Ani ne před rokem přitom do firmy vstoupili noví investoři. Aerolinka se k situaci odmítá vyjádřit, podle prohlášení dál provozují lety bez omezení.

Podle Sky News už britská vláda řeší, zda aerolinkám může pomoci. Flybe jsou největší regionální aerolinkou v Evropě, které zajišťující více než polovinu provozu na vnitrostátních britských linkách. Firma se dostala do existenčních potíží už loni, kdy nakonec dopravce převzala společnost Connect Airlines, složená z aerolinek Virgin Atlantic, Stobart Air a fond Cyrus Capital.

Britské ministerstvo dopravy ani aerolinky se k situaci nevyjádřily, Sky News se odvolávají na své zdroje. Pokud by nedošlo k dohodě, během půl roku by došlo ve Velké Británii k dalšímu velkému krachu: loni na podzim padly Thomas Cook Airlines. Flybe zaměstnává přes dva tisíce lidí, provozuje 75 letadel. Nový majitel slíbil do ztrátových aerolinek napumpovat 100 milionů liber.

Podle plánů zveřejněných loni na podzim mělo dojít od ledna k přejmenování Flybe na Virgin Connect, zatím ale aerolinky dál létají jako Flybe. Na stránkách dopravce uvádí, že k přejmenování dojde letos.

Flybe na twitteru pouze po zveřejnění zprávy uvedly, že provoz dál pokračuje a že se nebudou vyjadřovat k jakýmkoliv spekulacím.

Tagy Flybe
12 komentářů