Flybe definitivně míří do zapomnění. Dvakrát zkrachovalé aerolinky vstoupí do likvidace

První let značky Flybe po více než dvou letech. Foto: Birmingham AirportPrvní let značky Flybe po více než dvou letech. Foto: Birmingham Airport

Podle správce firmy by se nepodařilo jednání o prodeji dotáhnout v rozumném časovém horizontu.

Letecká společnost Flybe definitivně končí a vstoupí do likvidace. Jednání o vstupu možných investorů ztroskotala. Nepodaří se tak třetí pokus o resuscitaci ztrátového dopravce.

Oznámil to dočasný správce společnosti, společnost Interpath Advisory. „I přes zájem důvěryhodných investorů není možné celou transakci ukončit v rozumném časovém horizontu. Proto zahájíme vstup firmy do likvidace,“ uvedla firma v prohlášení.

Předmětem prodeje tak bude i značka. Je však otázkou, zda někdo bude chtít investovat do ochranné známky společnosti, která dvakrát zkrachovala. Hodnotu mohou mít zejména sloty na letištích. Součástí dnešního oznámení je i informace o propuštění dalších 25 lidí.

Flybe zastavila provoz na konci ledna. Firma padla už v roce 2020, kdy dlouhodobé problémy firmy završila pandemie koronaviru. Loni s pomocí nových investorů začala znovu létat, provoz vydržel jen několik měsíců.

Tagy Flybe
3 komentáře