Konec značky Flybe. Přejmenuje se na Virgin Connect

Embraer E195, foto: FlybeEmbraer E195, foto: Flybe

Ze seznamu evropských aerolinek zmizí po 18 letech značka Flybe. Britský regionální dopravce po převzetí skupinou Connect Airlines převezme od

Ze seznamu evropských aerolinek zmizí po 18 letech značka Flybe. Britský regionální dopravce po převzetí skupinou Connect Airlines převezme od ledna příštího roku značku Virgin Connect.

Přejmenování je logické: za skupinou Connect Airlines stojí kromě Stobart Aviation letecká společnost Virgin Atlantic, ta lety Flybe současně využije i pro přepravu cestujících z menších letišť k dálkovým letům. Flybe dál bude mít svoji licenci, lety ale budou provozovat pod značkou Virgin Connect.

Letecká společnost oznámila změnu v tiskové zprávě. „Ve čtyřicetileté historii aerolinky jde o významný milník. I nadále zůstaneme dopravcem, který bude nabízet základní letecké spojení do menších regionů,“ řekl šéf Connect Airways Mark Anderson. Flybe vznikly v roce 1979 pod názvem Jersey European Airways, dosavadní název Flybe mají od roku 2002.

Flybe v minulosti létaly i do Prahy, spojení ale ukončily. Se zhruba sedmdesáti letadly jde o největší regionálního dopravce v Evropě.

Tagy Flybe Virgin Atlantic Virgin Connect
6 komentářů