Skupina C.S.Cargo navýšila v roce 2018 tržby na více než 4,8 miliardy korun

Kamion. Autor: C.S. CargoKamion. Autor: C.S. Cargo

Tržby dopravní a logistické skupiny C.S.Cargo v loňském roce vzrostly na více než 4,8 miliardy korun, což je zhruba o

Tržby dopravní a logistické skupiny C.S.Cargo v loňském roce vzrostly na více než 4,8 miliardy korun, což je zhruba o sto milionů meziročně více. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Klíčový byl zejména segment silniční dopravy s meziročním nárůstem o sedm procent. V růstu pokračovaly především přepravy do států bývalého Sovětského svazu, námořní a letecké přepravy a celní služby. Hrubý provozní zisk (EBITDA) činil 262 milionů korun (předloni 271 milionů).

Investice skupiny C.S.Cargo dosáhly v loňském roce výše 197 milionů korun. Vedle pravidelné obměny vozového parku investice v posledních letech směřují rovněž do nových technologií, především do IT infrastruktury a softwaru.

I loni pokračovaly některé trendy z minulých let. „V dopravě zaznamenáváme růst cen energií a dalších vstupů. Dlouhodobě především schází řidiči, což vede k enormnímu tlaku na výši mzdových nákladů. Další výzvou je legislativa, ta je komplikovanější a zvyšují se i omezení ze strany Evropské unie. Kromě jiného jde například i o zákaz vykonávání týdenního odpočinku v kabině vozidla. Přesto v poslední době došlo k posunu vyjasňování pravidel pro dopravu v Evropské unii v podobě takzvaného silničního balíčku,“ uvedl generální ředitel skupiny C.S.Cargo a viceprezident sdružení dopravců Česmad Bohemia Aleš Willert.

Celou skupinu ovládá někdejší vrcholový manažer PPF Jan Blaško prostřednictvím svých maltských fondů Tuffieh. V roce 2011 ji jako výrazně zadluženou získal od Marka Lehečky a Petra Zvěřinského.

Tagy C.S. Cargo výsledky 2018
Žádné komentáře