Lidl začal pražské prodejny zásobovat elektrickým nákladním autem

Volvo FE Electric v chladírenském provedení, které jezdí pro Lidl. Pramen: C.S.CARGOVolvo FE Electric v chladírenském provedení, které jezdí pro Lidl. Pramen: C.S.CARGO

Elektrické nákladní vozidlo Volvo FE Electric ujede na jedno nabití 150 až 200 kilometrů.

Společnost Lidl zahájila zásobování svých prodejen s plně elektrickým nákladním vozidlem Volvo. Konkrétně jde o verzi Volvo FE Electric v chladírenském provedení, které pro Lidl provozuje společnost C.S.CARGO. Vůz zásobuje prodejny v centru Prahy ze skladu v Buštěhradu.

„Jsme rádi, že máme tak silného partnera jako společnost C.S.CARGO, s nímž spouštíme zásobování našich prodejen prvním nákladním elektrovozem, který bude v České republice v našem oboru jezdit,“ uvedl mluvčí Lidlu Tomáš Myler. Snahou firmy je podle něj snížení uhlíkové stopy.

„Po pečlivém testování nám pro vybrané trasy a obchody elektrické nákladní vozidlo dává smysl a Volvo FE Electric bylo, oproti testované variantě FL, zvoleno především pro svou větší užitečnou hmotnost. Dobíjení pak probíhá přímo u nakládací rampy v Buštěhradu či u vybraných prodejen Lidl,“ doplnil šéf C.S.CARGO Petr Volák.

Elektrické nákladní vozidlo Volvo FE Electric o celkové hmotnosti 19,5 tuny a užitečném zatížení přes osm tun ujede na jedno nabití 150 až 200 kilometrů v závislosti na intenzitě provozu chladicího agregátu. Během jednoho dne dokáže vozidlo zásobit dvě pražské prodejny a jednu prodejnu v blízkosti buštěhradského skladu. „Nákladní vozidlo s elektrickým pohonem i chlazením je navíc velmi tiché, což představuje další plus pro provoz v centru města, jelikož zásobování prodejen probíhá zpravidla v nočních hodinách,“ uvedly zapojené firmy.

Tagy C.S. Cargo Lidl Volvo
24 komentářů