C.S.Cargo loni koupilo nákladní auta za 155 milionů, většinou značky MAN

Kamiony Volvo z flotily C.S. Cargo. Autor: C.S. CargoKamiony Volvo z flotily C.S. Cargo. Autor: C.S. Cargo

Jeden z největších tuzemských nákladních dopravců, skupina C.S.Cargo, si loni pořídil 51 vozidel značek Mercedes-Benz, Volvo, MAN a Renault a

Jeden z největších tuzemských nákladních dopravců, skupina C.S.Cargo, si loni pořídil 51 vozidel značek Mercedes-Benz, Volvo, MAN a Renault a 48 přípojných vozů. Celkem do obnovy vozového parku investovala zhruba 155 milionů korun. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Z více než padesátky tahačů byla většina značky MAN, mezi přípojnými vozidly převládala stejně jako v předešlém roce značka Krone. Nová vozidla putovala do české a částečně do polské flotily. Novinkou bylo zakoupení šesti na zakázku vyrobených návěsů značky Pavelli pro přepravu specifické manipulační techniky. Návěsy slouží pro přepravu vysokozdvižných vozíků společnosti Linde Material Handling.

„Velkou výzvou pro nás bylo zakoupení šesti na zakázku vyrobených návěsů pro přepravu specifické manipulační techniky. V naší flotile je to úplná novinka, a ani v Evropě se takto unikátní návěs běžně nevidí,“ uvedl generální ředitel skupiny Aleš Willert.

Skupina C.S.Cargo investovala za posledních osm let do vozidel téměř dvě miliardy korun. C.S. Cargo provozuje flotilu zhruba 450 souprav, kterou každoročně obnovuje. Předloni upřednostnila značku Mercedes, loni MAN. Celou skupinu ovládá někdejší vrcholový manažer PPF Jan Blaško prostřednictvím svých maltských fondů Tuffieh.

Tagy C.S. Cargo kamiony
8 komentářů