Škoda potvrdila zisk zakázky pro varšavské metro a ukázala první obrázek

Nové metro pro Varšavu, vizualizace. Pramen: Škoda TransportationNové metro pro Varšavu, vizualizace. Pramen: Škoda Transportation

Škoda Transportation dnes potvrdila, že po dvou letech správních a soudních tahanic získala obří zakázku pro varšavské metro. Do varšavského

Škoda Transportation dnes potvrdila, že po dvou letech správních a soudních tahanic získala obří zakázku pro varšavské metro. Do varšavského podzemí dodá až 45 šestivozových souprav, celková hodnota kontraktu včetně dodávky náhradních dílů a dalších služeb je necelých osm miliard korun. Deník Zdopravy.cz o této skutečnosti informoval už v úterý, dnes přišlo potvrzení od Škody a první podrobnosti o vlaku včetně vizualizace.

„Jde o průlomovou zakázku v oblasti městských kolejových vozidel – tendr ve Varšavě byl jedním z největších v Evropě,“ uvedl šéf Škody Transportation Petr Brzezina.

Škoda v tendru zvítězila nad současným dodavatelem vozového parku pro Varšavu, konsorciem Siemens-NEWAG, a také nad firmami Stadler, Alstom a CAF. Součástí zakázky jsou také dodávky náhradních dílů, simulátor, rozšířené záruky a školení.

Nové šestivozové soupravy pro Varšavu budou plně klimatizované a pojmou až 1500 cestujících. Skříň vozů bude hliníková, délka jednoho vozu bude zhruba dvacet metrů. Celková délka soupravy bude 118,2 metru. Maximální rychlost nových souprav bude 90 km/h. Součástí vlaků bude také kamerový systém.

Tagy metro Varšava Škoda Transportation Top varšava
64 komentářů