Škoda Auto porazila Hyundai, ministerstvu vnitra dodá až 1441 vozů včetně modelu Scala

Škoda Scala. Foto: Škoda AutoŠkoda Scala. Foto: Škoda Auto

Škoda Auto uspěla v první velké státní zakázce se svým novým modelem Scala. Ministerstvu vnitra, policii a dalším státním organizacím

Škoda Auto uspěla v první velké státní zakázce se svým novým modelem Scala. Ministerstvu vnitra, policii a dalším státním organizacím dodá až 1441 vozidel Scala a Fabia v hodnotě 405,7 milionu korun. Vyplývá to ze zveřejněného kontraktu v registru smluv.

Jde o mix vozidel v běžném civilním provedení pro státní zaměstnance i  v policejním provedení. Ministerstvo vypsalo zakázku i za desítky jiných státních organizací, aby stát ušetřil a nemusely jednotlivé úřady soutěžit po několika desítkách autech. Vítězství Škody Auto vyplývá z podepsaného kontraktu v registru smluv. Druhým soutěžícím byl Hyundai Motor Czech.

Rámcová smlouva je uzavřená na tři roky. Podle dohody Škoda Auto dodá státu celkem 640 vozidel Škoda Scala, 630 Škoda Fabia a 171 vozů Fabia Combi. V seznamu příjemců vozidel je kromě ministerstva vnitra, policie či hasičů také například Národní archiv. Průměrná cena za jedno auto v zakázce bez DPH je 281,5 tisíc korun bez DPH, údaje o cenách jednotlivých modelů ministerstvo ve smlouvě začernilo.

Scalu dodá Škoda ve výbavě Ambition, Fabie ve výbavové verzi Active. Pokaždé jde o provedení s benzínovým motorem. Jedna verze je s motorem 1,0 TSI a manuální převodovkou s výkonem 85 kW. Modely Fabia i Fabia Combi dodá automobilka ve verzi s benzínovým motorem 1,0 TSI a výkonem 70 kW.

 

Tagy Ministerstvo vnitra Škoda Auto Škoda Fabia Škoda Scala
21 komentářů