Silničáři uzavřou hlavní tah přes Železnou Rudu do Bavorska, opravovat se bude dvě sezóny

Železná Ruda. Autor: Lubor Ferenc – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46397186Železná Ruda. Autor: Lubor Ferenc – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46397186

„Konečně se zbavíme té nebezpečné ostudy, že u takto zásadní komunikace, která prochází celým městem, chybějí chodníky a bezpečná místa pro přecházení.“

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) naplánovalo na dvě nastávající stavební sezóny velkou opravu silnice I/27 na průtahu Železnou Rudou. Letošní práce vypuknou tuto středu a zahrnou úsek od kruhového objezdu po křižovatku s ulicí 1. máje. Pro letošek by měly skončit v polovině září.

„Během stavebních prací bude provedena úprava šířkového uspořádání silnice a kompletní výměna konstrukce vozovky. Součástí stavby je pak také úprava chodníků a ploch veřejného prostranství, vodovodu, veřejného osvětlení, dešťové a splaškové kanalizace nebo přeložky plynovodů na celkem 574 metrech komunikace,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek. V příštím roce bude oprava pokračovat, a to v úseku mezi městským úřadem a železničním přejezdem.

Stavební práce proběhnou za úplné uzavírky silnice I/27, veškerý provoz bude převeden na objízdné trasy. Pro Ředitelství silnic a dálnic práce provede společnost Silnice Klatovy, která uspěla ve výběrovém řízení s cenou 49,5 milionu korun bez DPH.

„Jde o zcela zásadní projekt, který znovu skokově zlepší naši společnou kvalitu života a bezpečnost všech pěších, kteří se pohybují v okolí Klatovské ulice, především samozřejmě dětí. Konečně se mimo jiné zbavíme té nebezpečné ostudy, že u takto zásadní komunikace, která prochází celým městem, chybějí chodníky a bezpečná místa pro přecházení,“ stojí v úvodníku aktuálního čísla Železnorudského zpravodaje.

Oprava silnice I/27 v Železné Rudě, objízdné trasy. Pramen: město Ž. Ruda

Oprava silnice I/27 v Železné Rudě, objízdné trasy. Pramen: město Ž. Ruda

Objízdné trasy během opravy silnice I/27 v Železné Rudě

Pro vozidla do 10 metrů
– ve směru Plzeň po silnici II/1910 (ul. Špičácká) – po ul. 1. máje
– v úseku Špičácká – Šumavská: obousměrný provoz
– v úseku Šumavská – Klostermannovo nám.: jednosměrný provoz

– ve směru Alžbětín po ul. Belvedérská – Adolfa Kašpara – Šumavská – 1. máje: jednosměrný provoz
– v úseku Špičácká – Šumavská a po silnici II/190 (ul. Špičácká): obousměrný provoz

Pro vozidla nad 10 metrů
– po silnici II/190, II/191 Klatovy – Janovice nad Úhlavou – Nýrsko – Hojsova Stráž –
Železná Ruda
– po I/27, II/171, II/190, II/191 Čachrov – Strážov – Janovice nad Úhlavou – Nýrsko –
Hojsova Stráž – Železná Ruda

Tagy I/27 ŘSD Železná Ruda
7 komentářů