Stavbaři se vracejí na I/27 ve Vysoké Libyni, místo semaforu bude úplná uzavírka

Oprava silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Libyně dostane nový zpomalovací ostrůvek na vjezdu do obce od Jesenice, upravené autobusové zastávky a nové chodníky.

V pondělí se po zimní přestávce opět naplno rozběhnou práce na opravě silnice I/27 ve Vysoké Libyni na severním okraji Plzeňského kraje. Oznámilo to Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) s tím, že na rozdíl od minulé stavební sezony musejí řidiči počítat s úplnou uzavírkou důležitého tahu.

V úseku dlouhém necelé čtyři kilometry už stavební práce probíhaly v minulém roce, doprava byla vedena skrze stavbu kyvadlově. Letos tomu bude jinak. „Veškerá doprava bude od Kralovic vedena po objízdné trase po silnicích II/229, II/227 a I/6 přes Kožlany, Rakovník, Kněževes a Hořovičky,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Dokončení opravy je naplánováno na druhou polovinu července. Libyně dostane nový zpomalovací ostrůvek na vjezdu do obce ve směru od Jesenice, upravené autobusové zastávky, nové chodníky, parkovací stání a místo pro přecházení včetně ochranného ostrůvku.

„Dále bude realizována přeložka a oprava vodovodu a provedena bude nová dešťová kanalizace a veřejné osvětlení. Komunikace pak projde v podstatě kompletní rekonstrukcí,“ doplnil Koloušek.

Stavební práce provádí společnost Berger Bohemia za cenu 68 milionů korun.

Tagy I/27 ŘSD
7 komentářů