Silničáři budou pokračovat s opravou tahu do Bavor, silnice v Ž. Rudě se uzavře

Železná Ruda. Autor: Lubor Ferenc – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46397186Železná Ruda. Autor: Lubor Ferenc – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46397186

V letošním roce budou práce pokračovat mezi městským úřadem a železničním přejezdem.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí po Velikonocích druhou etapu generální opravy silnice I/27 na průtahu Železnou Rudou. Stejně jako loni během první etapy se silnice motoristům zcela uzavře, vyznačeny budou objízdné trasy.

Během loňské stavební sezóny (od poloviny června do poloviny září) prošel rekonstrukcí úsek od kruhového objezdu po křížení silnice I/27 s ulicí 1. máje. V letošním roce budou práce pokračovat mezi městským úřadem (Klostermannovo náměstí) a železničním přejezdem.

Vedle rekonstrukce vozovky se úprav dočkají chodníky, vodovod, osvětlení i veřejné prostranství. Pro ŘSD práce provádí společnost Silnice Klatovy, která uspěla ve výběrovém řízení s cenou 49,5 milionu korun. Ke zprovoznění opravovaného úseku by mělo dojít nejpozději na konci července.

„Jde o zcela zásadní projekt, který znovu skokově zlepší naši společnou kvalitu života a bezpečnost všech pěších, kteří se pohybují v okolí Klatovské ulice, především samozřejmě dětí. Konečně se mimo jiné zbavíme té nebezpečné ostudy, že u takto zásadní komunikace, která prochází celým městem, chybějí chodníky a bezpečná místa pro přecházení,“ jásal už loni úvodník Železnorudského zpravodaje.

Objízdné trasy

Pro vozidla délky do 10 m

– ve směru Plzeň (pro vozidla délky do 10 m: po silnici II/1910 (ul. Špičácká) – po MK (ul. 1. máje)

– v úseku Špičácká – Šumavská: obousměrný provoz

– v úseku Šumavská – Klostermannovo nám.: jednosměrný provoz

– ve směru Alžbětín pro vozidla délky do 10 m: po MK (ul. Belvedérská – Adolfa Kašpara Šumavská – 1. máje): jednosměrný provoz

– v úseku Špičácká – Šumavská a po silnici II/190 (ul. Špičácká): obousměrný provoz

Pro vozidla délky nad 10 m

po silnici II/190, II/191 Klatovy – Janovice nad Úhlavou – Nýrsko – Hojsova Stráž – Železná Ruda
po I/27, II/171, II/190, II/191 Čachrov – Strážov – Janovice nad Úhlavou – Nýrsko – Hojsova Stráž – Železná Ruda

Tagy I/27 ŘSD Železná Ruda
3 komentáře