SFDI má novou dozorčí radu. Prošli kandidáti SPD, ANO, KSČM a ODS, Pošvářová ne

Logo Státního fondu dopravní infrastruktury. Foto. SFDILogo Státního fondu dopravní infrastruktury. Foto. SFDI

Poslanci zvolili v tajné volbě novou dozorčí radu Státního fondu dopravní infrastruktury. Hospodaření organizace, která ročně rozděluje desítky miliard korun

Poslanci zvolili v tajné volbě novou dozorčí radu Státního fondu dopravní infrastruktury. Hospodaření organizace, která ročně rozděluje desítky miliard korun na dopravní stavby, budou nově hlídat nominanti čtyř politických stran a hnutí.

Nejvíce hlasů ve volbě získal bývalý ministr dopravy za ODS Zbyněk Stanjura: 136 hlasů. Následoval Pavel Hojda, bývalý komunistický poslanec – 118. Za ním byl expert na dopravu z SPD Ivan Fencl se 112 hlasy. Pavol Kováčik nominovaný ANO získal 106 hlasů (nejde o komunistu Pavla Kováčika, jen o podobnost jmen), poslanec ANO Martin Kolovratník 105 hlasů.

Neprošli naopak stávající členové: Stanislav Pflégr z ANO a Cyril Zapletal z ČSSD. Dostatek hlasů nezískala ani Miloslava Pošvářová, kterou navrhla Česká pirátská strana. Získala 75 hlasů. Hlasováním neprošel ani kandidát TOP 09 Michal Kučera a KDU-ČSL Antonín Tesařík.

Dozorčí rada byla aktuálně čtyřčlenná, už v lednu rezignoval na členství Pavel Šustr za KDU-ČSL. Ostatním členům skončí funkční období v květnu, pak je nahradí nově zvolená dozorčí rada. Z původní sestavy zůstal jen Martin Kolovratník.

Vláda už dříve vyměnila Výbor SFDI, do kterého poslala hlavně úředníky ministerstva dopravy.

Tagy dozorčí rada Ivan Fencl Martin Kolovratník Pavel Hojda Pavol Kováčik SFDI Zbyněk Stanjura
5 komentářů