Poslanec Feranec rezignoval na posty v dozorčích radách drážních dcer

Milan Feranec. Foto: ANO OlomoucMilan Feranec. Foto: ANO Olomouc

Někdejší náměstek ministra dopravy a současný poslanec za hnutí ANO 2011 Milan Feranec omezí své působení na dráze. Po letním

Někdejší náměstek ministra dopravy a současný poslanec za hnutí ANO 2011 Milan Feranec omezí své působení na dráze. Po letním odvolání z dozorčí rady Českých drah, kde byl předsedou, rezignuje i na posty v dceřiných společnostech. Deníku Zdopravy.cz to řekl ministr dopravy Dan Ťok a potvrdil Feranec.

Feranec konkrétně opustí dozorčí rady ČD-Telematika a ČD-Informační systémy. Rezignaci podal koncem minulého týdne, z funkcí odejde s koncem října. „Nemá logiiku, abych zůstával v dozorčích radách dceřiných společností, když už nejsem v dozorčí radě Českých drah,“ řekl Feranec. Ze železnice ale nemizí zcela. Zůstává ve správní radě Správy železniční dopravní cesty, jejíž členy jmenuje a odvolává váda.

Feranec přišel do politiky z koncernu Agrofert, kde působil například ve společnosti Agro Jevišovice. Ta se proslavila chovem krokodýlů. Po nástupu hnutí ANO do vlády před pěti lety se stal náměstkem ministra dopravy. Loni na podzim se stal poslancem. Vedle orgánů drážních společností působil v minulosti i v dozorčí radě Řízení letového provozu.

Tagy čd - informační systémy ČD-Telematika dozorčí rada feranec rezignace
Žádné komentáře