Zaměstnanecké posty v dozorčí radě Českých drah obhájili Leitgeb a Vokoun z OSŽ

Logo Odborového svazu železnic, foto: OSŽLogo Odborového svazu železnic, foto: OSŽ

Ve společnosti České dráhy se ve středu a ve čtvrtek konaly volby dvou členů do dozorčí rady za zaměstnance. Své

Ve společnosti České dráhy se ve středu a ve čtvrtek konaly volby dvou členů do dozorčí rady za zaměstnance. Své posty obhájili oba kandidáti Odborového sdružení železničářů Vladislav Vokoun a Antonín Leitgeb. Informaci přineslo OSŽ ve svém on-line zpravodajství.

Vladislav Vokoun (vlevo) a Antonín Leitgeb. Pramen: OSŽ

Vladislav Vokoun (vlevo) a Antonín Leitgeb.
Pramen: OSŽ

Vokoun je prvním místopředsedou OSŽ a předsedou Podnikového výboru OSŽ, Leitgeb zastává funkci tajemníka Podnikového výboru OSŽ při ČD. Oba jsou dosavadní členové dozorčí rady Českých drah a v právě skončených volbách svůj mandát obhájili na dalších pět let. Volební účast byla 54,18 procenta, volby jsou tedy platné.

Zaměstnanci i odbory se přitom původně připravovali na volbu tří kandidátů, neboť k září letošního roku slíbil odchod z dozorčí rady i bývalý předseda OSŽ Jaroslav Pejša. Rezignaci si ale rozmyslel, což v OSŽ vyvolalo bouři nevole a vyústilo v odchod Pejši ze sdružení. Jeho mandát v dozorčí radě vyprší v roce 2021.

Dozorčí rada ČD má devět členů, z toho tři volí jako své zástupce zaměstnanci. Všichni tři (včetně Pejši) byli zvoleni za OSŽ.

Tagy České dráhy dozorčí rada odbory OSŽ volby
5 komentářů