Změny ve vedení ČD: V představenstvu končí Heřman, šéfem dozorčí rady bude Pospíšil

Budova ministerstva dopravy, v které sídlí České dráhy. Foto: MDČRBudova ministerstva dopravy, v které sídlí České dráhy. Foto: MDČR

Ve vedení Českých drah nastanou v nejbližších dnech dvě personální změny. Člen představenstva a náměstek pro správu majetku Michal Heřman

Ve vedení Českých drah nastanou v nejbližších dnech dvě personální změny. Člen představenstva a náměstek pro správu majetku Michal Heřman dnes oznámil dozorčí radě, že hodlá ke dni 14. května ze svých funkcí odstoupit. Dozorčí rada to přijala.

Heřman přitom přišel do Českých drah teprve v lednu, když úspěšně absolvoval výběrové řízení. Do loňského roku zastával funkci generálního ředitele a předsedy představenstva společností PG Silesia a MSE, které ovládá Energetický a průmyslový holding (EPH) Daniela Křetínského. „Otázku dalšího řízení úseku pro správu majetku bude vedení společnosti řešit v nejbližších dnech,“ sdělil k tomu mluvčí drah Radek Joklík.

Ke změně dojde i přímo v dozorčí radě, kde končí k 30. dubnu dosavadní předseda Petr Moos. Své rozhodnutí vysvětluje zdravotními důvody. Novým předsedou dozorčí rady byl dnes zvolen dosavadní člen rady Karel Pospíšil.

Tagy České dráhy dozorčí rada představenstvo
3 komentáře