Dozorčí rada hledá třetího do vedení Českých drah, má přijít z vnitřku firmy

Stanoviště strojvedoucího u Bardotky. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářStanoviště strojvedoucího u Bardotky. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Dozorčí rada Českých drah bude zítra hasit závažný problém, který sama způsobila. Představenstvo státní firmy není od minulého úterý usnášeníschopné,

Dozorčí rada Českých drah bude zítra hasit závažný problém, který sama způsobila. Představenstvo státní firmy není od minulého úterý usnášeníschopné, protože z pěti členů zůstali jen dva.

Po úterním odvolání Martina Bělčíka, Ludvíka Urbana a předsedy představenstva Pavla Krtka chybí v představenstvu třetí člen. I když České dráhy oznámily minulé úterý, že se Krtek stal místopředsedou představenstva, Krtek nakonec post v pátek definitivně odmítl.

Podle informací deníku Zdopravy.cz má na post do představenstva povýšit někdo z managementu firmy. To naznačil v rozhovoru i současný předseda Miroslav Kupec. „Podle mně by to mohlo být vyřešeno tak, že by byl dočasně na dobu určitou dosazen někdo ze současného managementu, jeho mandát by byl omezený. Současně dozorčí rada vyhlásí výběrové řízení na tři volná místa v představenstvu,“ řekl.

Předseda dozorčí rady Petr Moos nechtěl žádné jméno sdělit, v pátek pouze uvedl, že půjde o někoho, kdo dá vedení nový impuls.

V představenstvu aktuálně chybí hlavně člen zodpovědný za ekonomiku a nákup, což je před refinancováním dluhů ve výši 300 milionů eur v červnu příštího roku jedna z klíčových pozic.

Tagy České dráhy dozorčí rada představenstvo
Žádné komentáře