Ryanair potvrdil koupi nových aerolinek, pod maltskou značku přesune desítky letadel

Boeing 737-800 v barvách Malta Air. Foto: RyanairBoeing 737-800 v barvách Malta Air. Foto: Ryanair

Letecký holding Ryanair podepsal dohodu s maltskou vládou na koupi zatím prázdné společnosti Malta Air a vytvoření nové aerolinky, která

Letecký holding Ryanair podepsal dohodu s maltskou vládou na koupi zatím prázdné společnosti Malta Air a vytvoření nové aerolinky, která bude zajišťovat letecké spojení Malty s Evropou a pomůže přilákat na středomořský ostrov více turistů.

Stalo se tak jen dva dny poté, co se informace o chystané firmě objevily v tamějších médiích. Ryanair dohodu oficiálně potvrdil v tiskové zprávě.

Ryanair přesune pod Malta Air všech šest letadel, která mají na ostrově svoji základnu, postupně zdejší flotilu navýší na deset letadel. Všechna budou pod maltskou registrací, dosud je většina strojů Ryanairu registrována v Irsku, malá část v Polsku. Maltský letecký úřad postupně zaeviduje mnohem více letadel Ryanairu: plán počítá s přesunem padesáti letadel z německých, italských a francouzských základen. Dosud jsou pod irskou značkou.

Maltská vláda od dohody očekává další rozvoj cestovního ruchu, Ryanair je na Maltě bezkonkurenčně největším dopravcem.

Ryanair oznámil před několika měsíci změnu své struktury na holdingové uspořádání. Kromě původního Ryanairu je ve skupině Laudamotion a polský charterový dopravce Ryanair Sun, který se přejmenuje na Buzz. Vzhledem k zásobě hotovosti na účtech Ryanairu se mluví i o dalších akvizicích, které firma chystá.

Vizualizace interiéru Boeingu 737-800 v barvách Malta Air. Foto: Ryanair

Vizualizace interiéru Boeingu 737-800 v barvách Malta Air. Foto: Ryanair

Malta už vlastní leteckou společnost Air Malta, která s Ryanairem spolupracuje už několik let. Vláda ji hodlá dál držet, aerolinky se mají více zaměřit ale na byznysové klienty.

Tagy Malta Malta Air Ryanair Top
5 komentářů