Ukrajinský SkyUp vstupuje na trh EU. Registroval novou firmu na Maltě, získal potřebná povolení

Boeing ukrajinské letecké společnosti SkyUp Airlines na letišti v Oděse. Zdroj: Facebook.com - SkyUp AirlinesBoeing ukrajinské letecké společnosti SkyUp Airlines na letišti v Oděse. Zdroj: Facebook.com - SkyUp Airlines

Evropské zastoupení umožní letecké společnosti plnit závazky a dále expandovat. V budoucnu chce zahájit pravidelné lety z Evropy.

Původně čistě ukrajinská značka SkyUp je nyní oficiálně zastoupena také v EU. Na Maltě, tedy na území členského státu, totiž vznikl dopravce SkyUp MT (Malta). Letecká společnost již úspešně obdržela certifikace potřebné k plnění smluv o pronájmu letadel či k provozování vlastních pravidelných linek. Jedná se konkrétně o osvědčení leteckého provozovatele (AOC), osvědčení organizace pro řízení zachování letové způsobilosti (CAMO) a především, licenci leteckého dopravce (AOL). Aerolinka o tom informovala v tiskové zprávě.

Značka SkyUp s ukrajinskou DNA je nyní mezinárodní. Jsme jedni z prvních, kterým se to v historii ukrajinského letectví podařilo. Znamená to pro nás otevření nových příležitostí a další rozšíření podnikání. Naším ambiciózním cílem je ukázat celému světu, že ukrajinské značky mohou konkurovat evropským a dlouhodobě patřit k nejlepším v Evropě i ve světě,“ uvedl Oleksandr Alba, spolumajitel SkyUp Airlines.

Nová letecká společnost SkyUp MT již na Maltě zaregistrovala své první letadlo. Jedná se o Boeing 737-800 s registrací 9H-SAU. Stroj nese nápis „The Power of Freedom“ vyrobený ve spolupráci s fundraisingovou platformou UNITED24 na podporu ruskou agresí zmítané Ukrajiny. Ještě do konce letošního roku by měly do flotily dopravce přibýt další stroje. Nebudou už ale z flotily ukrajinského SkyUpu, neboť dorazí na základě nových smluv.

Ukrajinská letecká společnost SkyUp i přes situaci na domácím nebi zůstává na zahraničním trhu nadále v provozu a stále se rozvíjí. Svá letadla pronajímá i s posádkami dalším společnostem, organizuje charterové či repatriační lety a dokonce se rozšiřuje. V létě loňského roku otevřela novou stanici traťové údržby pro šest letadel v Antalyi. Podobná stanice pro tři stroje funguje v Tallinnu.

Tagy Malta PQ SkyUp SkyUp Airlines SKyUp MT Ukrajina
1 komentář