Ruslan letí pro další náklad do Číny, tentokrát přes Kazachstán. Airbus ČSA už letí zpět do Česka

Nakládka zdravotnického materiálu v Šanghaji. Foto: ČSANakládka zdravotnického materiálu v Šanghaji. Foto: ČSA

Z Lipska dnes odstartovalo nákladní letadlo Antonov An-124 Ruslan, které letí do čínského Šen-čenu pro další zásilku zdravotnického materiálu pro

Z Lipska dnes odstartovalo nákladní letadlo Antonov An-124 Ruslan, které letí do čínského Šen-čenu pro další zásilku zdravotnického materiálu pro Česko.

Jde opět o letadlo registrace UR-82008, které přivezlo první náklad do Pardubic. Z Pardubic přelétl stroj po vyložení materiálu do Lipska, kde má část Antonov Airlines svoji základnu.

Letadlo letí tentokrát přes Kazachstán, přistál pro doplnění paliva v Almaty.  V Pardubicích by se mohlo objevit v úterý. Průběh letu je na Flightradar24.

Ukrajinský letoun přivezl v noci na pardubické letiště 106 tun zdravotních pomůcek, které nyní hasiči z policejního skladu v Opočínku u Pardubic postupně rozvážejí do jednotlivých krajů.

V Číně ráno přistál Airbus A319 ČSA, po naložení v Šanghaji už letí zpět.  V 18:38 středoevropského času přistál v Novosibirsku, odkud by měl pokračovat po doplnění paliva do Prahy. Boeing 737-900 Smartwings dál čeká v Novosibirsku.

Podle mluvčí Smartwings Group Vladimíry Dufkové veze zhruba milion roušek a další zdravotnický materiál. V Praze by měl letoun přistát kolem druhé hodiny ranní v pondělí. Letoun Boeing 737-900 by se podle ní měl objevit v Praze zhruba 24 hodin poté.

Nakládka zdravotnického materiálu v Šanghaji. Foto: ČSANakládka zdravotnického materiálu v Šanghaji. Foto: ČSANakládka A319 Českých aerolinií v Šanghaji. Foto: ČSA
Tagy Antonov An-124 Ruslan letecký most Česko - Čína
8 komentářů