ŘSD začne na jaře opravovat spojnici D6 a D7, bude se jezdit kyvadlově

Silnice I/16 na průtahu vsí Hvězda. Pramen: ŘSDSilnice I/16 na průtahu vsí Hvězda. Pramen: ŘSD

Opravovat se bude úsek silnice, který z části leží na průtahu obcí Hvězda.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) hodlá ve 2. čtvrtletí zahájit opravu silnice I/16 mezi Řevničovem a Slaným, která rovněž slouží jako spojnice dálnic D6 a D7. Konkrétně jde o zhruba dva kilometry dlouhý úsek Hvězda – Tuřany.

Oprava měla proběhnout už loni, stavební firmu BES vybralo ŘSD jako vítěze už v květnu. Čekalo se ale na přeložku silového vedení společnosti ČEZ Distribuce. Oprava vyjde na 38 milionů korun, což je o 15 milionů méně oproti předpokladům; potrvá 159 dní.

Úsek opravy silnice I/16. Pramen: ŘSD

Úsek opravy silnice I/16. Pramen: ŘSD

„Oprava se předpokládá za provozu po polovinách vozovky s kyvadlově řízeným provozem světelnou signalizací v aktuálním úseku prací,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Opravovat se bude úsek silnice, který z části leží na průtahu obcí Hvězda. Bude se provádět výměna asfaltových vrstev s recyklací podkladu na místě za studena, seříznutí a úprava nezpevněné krajnice, obnova a vyčištění příkopů, oprava propustku a obnova značení. Na průtahu obcí v délce zhruba 600 metrů se bude dělat rovněž oprava vozovky, její odvodnění dešťovou kanalizací (výměna stávajícího potrubí, nové vpusti a nové kontrolní šachty).

Tagy I/16 ŘSD
7 komentářů