ŘSD vybuduje u Mladé Boleslavi další část třípruhové D10

Rozšířená D10 u Mladé Boleslavi. Foto: ŘSDRozšířená D10 u Mladé Boleslavi. Foto: ŘSD

K úpravě D10 má dojít ještě letos.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) rozšíří letos dálnici D10 mezi exity 46 (Kosmonosy) a 44 (Mladá Boleslav – Jičín) na tři pruhy. Půjde o podobnou akci, která proběhla ve stejném úseku ve směru od Prahy v roce 2019. Nyní přijde na řadu směr do Prahy.

ŘSD již vypsalo zakázku na stavební úpravu tohoto úseku, kterým denně projede přes 43 tisíc aut a patří k nejvytíženějším místům na celé D10. Dojde k propojení připojovacího pruhu od Kosmonos s odbočovacím na Mladou Boleslav a Jičín, zmizí tak v celém, zhruba kilometr a půl dlouhém úseku odstavný pruh. Vznikne takzvaný průpletový pruh. Součástí zakázky je opěrná zeď a sanace nyní nestabilního svahu. Místo stávající poruchy svahu je nyní označeno dopravním značením.

Podle Martina Bučka z týmu komunikace počítá ŘSD se stavbou letos od srpna do konce roku. Ve stejném místě nyní probíhá omezení kvůli výstavbě nadjezdu, který buduje automobilka Škoda Auto. „Stavba je koordinována se stavbou nadjezdu, oba harmonogramy jsou přizpůsobeny tomuto řešení. V době realizace bude již dokončen střední pilíř a doprava bude vedena v režimu 2+2. Sanace svahu bude prováděna z prostoru mimo jízdní pruhy,“ dodal Buček.

Tagy D10 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů