ŘSD postaví okružní křižovatku na podkrušnohorské silnici I/13 u Klášterce

Silnice I/13 v Málkově u Chomutova. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářSilnice I/13 v Málkově u Chomutova. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Přestavbou křižovatky bude podle ŘSD zajištěna větší bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Na podkrušnohorské silnici I/13 vznikne další okružní křižovatka. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ji hodlá postavit u Vernéřova, což je místní část Klášterce nad Ohří. Okružní křižovatka, jejíž stavba má začít v červenci 2023, nahradí stávající průsečnou křižovatku. „Přestavbou bude zajištěna větší bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ uvedlo ŘSD.

Okružní křižovatka je navržena jako jednopruhová o vnějším průměru 46 metrů, se šířkou okružního pásu 4,8 metru. „Výška zemního tělesa uprostřed ostrova bude 1,5 metru, aby bylo zamezeno průhledu přes okružní křižovatku,“ uvedlo ŘSD.

Betonové zpevnění středového prstence bude podle silničářů přizpůsobeno průjezdu nákladních souprav a nadrozměrnému nákladu ve směru Klášterec nad Ohří – Kadaň a průjezdu nadrozměrnému nákladu v přímém směru Klášterec nad Ohří – Chomutov.

Křižovatku postaví Strabag, cena je necelých devět milionů korun. „O přesném termínu zahájení a finální podobě dopravního omezení budeme včas informovat,“ doplnilo ŘSD.

Tagy I/13 ŘSD
15 komentářů