ŘSD otevře veřejnosti na pár hodin šest kilometrů nové dálnice D11. Pro auta ji zprovozní v prosinci

D11 z Hradce Králové do Smiřic. Foto: ŘSDD11 z Hradce Králové do Smiřic. Foto: ŘSD

Dálnice bude přístupná pěšky, na bruslích či na kole. V prosinci se otevře celkem 22 kilometrů nového úseku.

Veřejnost bude mít možnost prohlédnout si další úsek dokončované dálnice. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá v sobotu den otevřených dveří na stavbě D11 z Hradce Králové do Smiřic.

Dálnice bude otevřena od 10 do 17 hodin, vstup na nový úsek bude u Smiřic, kde bude zajištěno i parkování. Po kritice na zpřístupnění příliš krátkého úseku u nedávné podobné akce na D35 u Opatovic nad Labem ŘSD otevře podstatně delší úsek: necelých šest kilometrů. Veřejnost bude mít možnost si dálnici projít pěšky nebo projet na kole či bruslích.

Celkem patnáct kilometrů dlouhý úsek D11 se staví od října 2018, řidičům se má nová dálnice otevřít 15. prosince. Zakázku za 2,6 miliardy korun získalo sdružení firem Eurovia, Metrostav a Swietelsky stavební. Podle původního plánu měla být hotová až v červnu příštího roku. Loni se ŘSD dohodlo se zhotovitelem na takzvané akceleraci. Za urychlení zaplatí ŘSD společnosti Eurovia 101,9 milionu korun.

Detailně je stavba popsána v informačním letáku ŘSD.

V prosinci by měl být otevřen i navazující úsek ze Smiřic do Jaroměře. Další pokračování D11 se připravuje, zatím nemá ale úsek do Trutnova ani dál na státní hranici s Polskem stavební povolení. Policie již s předstihem zřídila dálniční oddělení v Jaroměři. Celkem se tak v prosinci otevře 22 kilometrů nové dálnice.

Plakát ke dnu otevřených dveří na D11. Foto: ŘSD

Plakát ke dnu otevřených dveří na D11. Foto: ŘSD

Tagy D11 D11 Hradec Králové - Smiřice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
38 komentářů