Dálniční oddělení bez dálnice. Policie zřídí základnu v Jaroměři s předstihem

Stavba dálnice D11 Smiřice - Jaroměř. Pramen: ŘSD ČRStavba dálnice D11 Smiřice - Jaroměř. Pramen: ŘSD ČR

Policie chce ve východočeském městečku zřídit v příštích měsících dálniční oddělení, ačkoliv dálnice se otevře až za rok a půl.

Malou policejní kuriozitu bude mít od podzimu Jaroměř. Policie chce ve východočeském městečku zřídit v příštích měsících dálniční oddělení, ačkoliv dálnice se otevře až za rok a půl. Policie to oznámila v tiskové zprávě s tím, že reaguje s předstihem.

Dálnice D11 od Hradce Králové na sever je ve výstavbě od dubna 2018, úsek Smiřice – Jaroměř by se měl otevřít v prosinci 2021. „I na novém úseku, který bude součástí páteřní komunikace protínající Královéhradecký kraj a vedoucí do Polska, bude prioritou zachovat bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ uvedla policie.

Dálnici D11 a stávající komunikaci I/33 podle policie navíc často využívají zločinci pro transport odcizených vozidel do zahraničí, řidiči jsou přitom mnohdy pod vlivem alkoholu a drog. „Posílení výkonu služby v tomto předmětném úseku má i s ohledem na potírání této formy trestné činnosti svůj smysl,“ doplnil ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje Petr Petřík.

Výstavba dálnice by měla pokračovat od Jaroměře na Trutnov, se stavbou tohoto úseku se počítá na léta 2025 až 2028. Zároveň by se měl stavět i poslední úsek z Trutnova na polskou hranici.

Tagy D11 D11 Smiřice - Jaroměř dálnice dálniční policie
22 komentářů