RegioJet zavádí autobusy Fun&Relax⁺ s dvěma třídami, po Lyonu je nasadí na linku do Mnichova

Interiér horní paluby nových autobusů pro RegioJet. Foto: RegioJetInteriér horní paluby nových autobusů pro RegioJet. Foto: RegioJet

RegioJet nabídne v části autobusů poprvé uspořádání 2+1 v jedné řadě.

(aktualizováno 17:03) RegioJet tento týden poprvé vyjel  na pravidelné linky s novými dvoupodlažními autobusy Setra, v kterých poprvé zavede i novou třídu Fun&Relax⁺. Nabídne větší komfort, v jedné řadě budou pouze tři sedačky namísto běžných čtyř.

Dopravce oznámil nasazení nových autobusů v newsletteru pro své zákazníky. Jako první se autobusy objevily nejprve na lince Praha – Lyon, od 16. září z Prahy do Mnichova. Oficiálně chce dopravce představit médiím autobus příští pátek. Celkem plánuje RegioJet koupit dvacet těchto autobusů. Mají kapacitu 58 míst.

Na dolní palubě bude dvacet míst, z toho osm u stolečku se sedačkami proti sobě. Na horní pak bude čtrnáct jednosedaček, deset dvousedaček, vzadu budou čtyři místa vedle sebe.

Plánek dvoupodlažního autobusu RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Dopravce nabízí jízdenky ve dvou třídách, které se zatím cenově neliší. Dole bude třída Standard, horní paluba bude Relax. „Třída Standard v přízemí autobusu vám nabídne pohodlné a plně polohovatelné kožené sedačky, stolky pro práci i zábavu a speciální oddíl s velkým stolkem pro 4 cestující. Ve třídě Relax v patře si užijete ergonomické a extra pohodlné sedačky, ze kterých nebudete chtít vstát, rozšířený prostor pro nohy, zabudované obrazovky se zábavním portálem plným filmů, hudby, zpravodajství a her a samozřejmě skvělý panoramatický výhled,“ uvádí RegioJet na svých stránkách.

Součástí je wi-fi, toaleta a automat na jídlo a nápoje. Součástí jsou elektrické zásuvky a také USB a USB-C porty pro nabíjení elektroniky.

(Doplněno o informaci o nasazení na linku do Lyonu.)

Tagy RegioJet
62 komentářů