RegioJet obnovuje další mezinárodní autobusové linky, od pondělí bude jezdit i do Vídně

Regiojet a jeho autobusy Irizar i8. Foto: RegioJetRegiojet a jeho autobusy Irizar i8. Foto: RegioJet

Společnost RegioJet pokračuje v postupné obnově své sítě mezinárodních linek. Po spojení do Berlína, Londýna a Amsterdamu dopravce od pondělí

Společnost RegioJet pokračuje v postupné obnově své sítě mezinárodních linek. Po spojení do Berlína, Londýna a Amsterdamu dopravce od pondělí začne jezdit také z Brna do Vídně. Posílení se dočkají i vnitrostátní linky.

Do Vídně bude jezdit autobus od pondělí jednou denně. Spoj bude mít garantovaný přestup z vlaku RegioJetu z Prahy s odjezdem v 7:20 z Prahy, z Brna odjíždí v 10 hodin. Zpět odjíždí ve 13:15 z Vídně.

RegioJet tento týden postupně obnovuje tři linky. V pondělí začal dvakrát týdně jezdit spoj z Prahy do Drážďan a Berlína, včera poprvé vyjel autobus do Amsterdamu a Londýna. V praxi tak má Česko spojení například i s Haagem, Eindhovenem, Frankfurtem, Norimberkem, Düsseldorfem nebo letištěm v Kolíně nad Rýnem.

Podle mluvčího RegioJetu Aleše Ondrůje je obsazenost různá. „Třeba do Londýna máme zítra vyprodány dva autobusy, do Berlína jezdí kolem 20 lidí každým směrem,“ dodal.
Další rozšíření spojů a obnovení pravidelného mezinárodního vlakového spojení pak RegioJet plánuje s tím, jak se  mají v červnu naplno otevřít hranice se zeměmi, jako je Rakousko nebo Slovensko. „Aby se jednalo o skutečné otevření hranic ve srovnání se stávajícím stavem a mezinárodní doprava mohla fungovat bez omezení, je zapotřebí, aby cesty do a z těchto zemí, kde je epidemiologická situace podobně příznivá jako v ČR, nebyly omezeny prokazováním testů bezinfekčnosti či jinými překážkami – a to včetně zrušení testů pro občany ČR po jejich návratu zpět,“ dodal Ondrůj.

Větší výběr mají postupně i zákazníci u vnitrostátních linek. „Zájem o cestování se výrazně zvyšuje s tím, jak se postupně vracejí děti do škol, lidé do zaměstnání a fungování dalších provozů se vrací do normálu. Například u vlakových spojů se počet cestujících za posledních 14 dnů zvýšil přibližně trojnásobně,“ řekl Ondrůj.

Přehled přidaných spojů ve vnitrostátní dopravě
Praha – Jihlava
Nově přidané spoje:
pátek 14:00 z Prahy do Jihlavy, 16:00 z Prahy do Jihlavy
neděle 14:15 z Jihlavy do Prahy, 16:15 z Jihlavy do Prahy

Praha – Písek – České Budějovice
Nově přidané spoje:
čtvrtek 16:00 z Prahy do Písku
pátek 16:00 z Prahy do Českých Budějovic
neděle 15:30 z Písku do Prahy, 15:40 z Českých Budějovic do Prahy

Praha – Karlovy Vary – Cheb
Obnovení provozu až do Chebu. Zatím v pracovní dny v 5:00 z Chebu (6:00 z Karlových Varů) a v 16:30 z Prahy do Karlových Varů a nově také do Chebu.

Nově přidané spoje:
pátek 14:30 z Prahy do Karlových Varů, 15:30 z Prahy do Karlových Varů
neděle 17:00 z Karlových Varů do Prahy, 18:00 z Karlových Varů do Prahy

Praha – Liberec
Nově přidané spoje:
středy a čtvrtky 6:30 z Liberce, 16:30 z Prahy
pátek 16:30 z Prahy, 18:00 z Prahy
neděle 15:40 z Liberce, 17:40 z Liberce

Praha-Most/Chomutov
Nově přidané spoje:
pátek 17:00 z Prahy přes Most do Chomutova
neděle 16:55 z Chomutova přes Most do Prahy

Tagy obnovení provozu po pandemii koronaviru RegioJet
5 komentářů