České dráhy začaly prodávat jízdenky na autobusy k moři. Z hlavního nádraží na Florenc radí lidem jít pěšky

Autobus Setra společnosti Vega Tour. Foto: Vega TourAutobus Setra společnosti Vega Tour. Foto: Vega Tour

České dráhy se poprvé spojily s autobusovým dopravcem pro komerční spoje k moři.

České dráhy začaly spolupracovat s autobusovým dopravcem Vega Tour a ve svém rezervačním systému prodávat jízdenky na autobus k moři s přestupem v Praze.

Novinku oznámil Vega Tour na svém facebookovém profilu. Jde o linky k Jaderskému moři do Chorvatska a Itálie, které odjíždí z Česka vždy v pátek a v sobotu zpět. Podle rezervačních podmínek lze jízdenky vrátit se storno poplatkem vždy do středy 23:25. Ceny z Prahy se pohybují od 1020 do 1290 Kč za jednosměrnou jízdenku.

Jde o první větší spolupráci Českých drah s autobusovým dopravcem v oblasti komerčních spojů. V případě Chorvatska nabízí Vega Tour linky na Istrii a do oblasti severní a střední Dalmácie. V případě Itálie jde o spojení k Jadranu do oblasti Bibione a okolí.

České dráhy umožňují nákup jízdenky v kombinaci s vlakem odkudkoliv z Česka. Při přestupu v Praze ale nabízejí poněkud bizarní kombinaci: autobusy odjíždějí z autobusového nádraží Florenc a namísto nabídky na přesun metrem z hlavního nádraží jednu stanici České dráhy počítají s přesunem pěšky, dobu chůze odhadují na 50 minut.

Už dříve začaly České dráhy prodávat jízdenky na noční spojení do Chorvatska z Bratislavy a Vídně vlakem.

Tagy autobusem do Chorvatska České dráhy Chorvatsko Itálie spojení Česko - Itálie Vega Tour
134 komentářů