RegioJet hlásí za letošek růst o více než desetinu, zisk bez úroků a odpisů přesáhl půl miliardy korun

Vlak RegioJetu Praha - Ostrava v Pardubicích. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVlak RegioJetu Praha - Ostrava v Pardubicích. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Největší nárůst cestujících zaznamenal dopravce na trase z Prahy do Budapešti.

Společnost RegioJet hlásí letos další růst. Největší soukromý osobní železniční dopravce ve střední Evropě dnes v tiskové zprávě uvedl, že jeho autobusy a vlaky přepravily téměř 7,5 milionu cestujících, což v meziročním srovnání představuje nárůst o desetinu.

Rychleji rostla železniční doprava. Na všech svých vlakových linkách přepravil RegioJet 4,8 milionu cestujících, tedy o 11 % více než za stejné období v roce 2022. Žluté autobusy přepravily celkem 2,6 milionu cestujících, oproti předchozímu roku se jedná o 6% nárůst.

Firma v tiskové zprávě současně oznámila hospodářské výsledky za první pololetí. Celkové tržby za vlakovou část dosáhly 1,7 mld. Kč. Finanční ukazatel EBITDA (zisk bez započítání úroků, odpisů a daní) dle mezinárodních účetních standardů dosáhl úrovně 570 milionů korun. Celkové tržby za celý dopravní RegioJet Holding dosáhly 2,3 miliardy korun.

„Železniční doprava je vysoce perspektivním oborem našeho podnikání. Rostoucí počet cestujících během prvního pololetí nesporně svědčí o zvýšeném zájmu o veřejnou dopravu. Kromě posilování stávajících komerčních spojení a zlepšování služeb pro naše cestující budeme věnovat maximální úsilí novým mezinárodním projektům,“ řekl Radim Jančura, majitel RegioJetu.

Největší růst hlásí dopravce na trase Praha-Brno-Vídeň-Budapešť, kde se za prvních osm měsíců letošního roku zvýšil počet cestujících o více než pětinu na 830 tisíc. „Od 1. dubna plánujeme rozšíření této úspěšné linky. Očekáváme příjezd zahraničních cestujících a budeme navyšovat kapacitu tak, abychom uspokojili větší poptávku,“ říká Petr Kohoutek, finanční ředitel holdingu RegioJet a Student Agency. Na trase Praha – Košice stoupl počet cestujících o 13 %. Ke 160 tisícům se vyšplhal počet přepravených cestujících od ledna do srpna letošního roku na mezinárodní noční lince Praha-Přemyšl.

Regiojet má v plánu rozšířit svou mezinárodní síť provozovaných spojení. Dopravce chystá rozšíření provozu směrem k ukrajinské hranici a pokračuje v přípravách na mezinárodní expanzi na linkách Přemyšl-Hannover a Praha-Berlín.

Tagy RegioJet
81 komentářů