dkv-spojujeme

První zelený vlak RegioJetu. Dopravce upravuje jednotky pro Ústecký kraj

Motorová jednotka 628 v barvách RegioJetu pro Ústecký krajMotorová jednotka 628 v barvách RegioJetu pro Ústecký kraj

RegioJet od 15. prosince vyjede poprvé i s vlaky, které nebudou mít pro dopravce typickou žlutou barvu. Se změnou jízdního

RegioJet od 15. prosince vyjede poprvé i s vlaky, které nebudou mít pro dopravce typickou žlutou barvu. Se změnou jízdního řádu vyrazí RegioJet na výkony, které dosud pokrývá většinou regionova Českých drah.

RegioJet na zahájení provozu použije sedm jednotek 628 po Deutsche Bahn, které v Česku už provozuje GW Train Regio nebo Arriva (označení 845). V depu RegioJetu na Zličíně aktuálně probíhá jejich úprava pro provoz v Ústeckém kraji. Dopravce se ve smlouvě zavázal, že budou převážně zelené v barvě Dopravy Ústeckého kraje. Typická žlutá zůstane jen na přední části vozu, která dostala nový lak v kombinaci s polepem, ostatní části vlaku jsou řešeny polepem.

RegioJet vyrazí na trať z Děčína po pravobřežní trati do Ústí nad Labem-Střekova (U7), z Ústí nad Labem do Bíliny (přes Úpořiny, dosud linka U5) a z Mostu do Žatce (linka U13), k tomu získá také část provozu na tratích Most – Žatec, Most – Bílina, z Ústí nad Labem západ do Štětí (jeden pár spojů denně) a Teplice – Litvínov. Celkem jde o sedm jednotek, které za dva roky nahradí nové jednotky Pesa Elf.eu.

Podle mluvčího Aleše Ondrůje má firma již zajištěnu většinu zaměstnanců, „Aktuálně ještě probíhá nábor strojvedoucích pro nástupní místo Most a také nábor průvodčích,“ dodal Ondrůj. Celkem RegioJet bude mít v Ústeckém kraji zhruba 60 zaměstnanců.

Motorová jednotka 628 v barvách RegioJetu pro Ústecký krajMotorová jednotka 628 v barvách RegioJetu pro Ústecký krajMotorová jednotka 628 v barvách RegioJetu pro Ústecký krajVizualizace jednotky Pesa Elf.eu pro vlaky RegioJetu v Ústeckém kraji. Foto: RegioJetVizualizace jednotky Pesa Elf.eu pro vlaky RegioJetu v Ústeckém kraji. Foto: RegioJetMotorová jednotka 845 (628) na vizualizaci pro provoz RegioJetu v Ústeckém kraji. Foto: RegioJet
Tagy 628 Doprava Ústeckého kraje RegioJet Ústecký kraj zajištění dopravní obslužnosti Ústeckého kraje
107 komentářů