Praha otevřela další úsek cyklostezky u Pražského okruhu

Nová cyklostezka v Komořanech. Foto: TSKNová cyklostezka v Komořanech. Foto: TSK

Na 670 metrech nová komunikace překonává výškový rozdíl 30 metrů.

Technická správa komunikací (TSK) otevřela novou část cyklostezky A200 v pražské městské části Komořany. Na pravém břehu Vltavy propojuje prostor zavěšené lávky pod silničním mostem Pražského okruhu od opěry mostu přes údolí Vltavy po křižovatku na Točnou. Součástí trasy je i mobiliář, který je tvořen z laviček, stolů a cyklostojanů. Na 670 metrů dlouhé trase překonává výškový rozdíl 30 metrů. Zakázku za 12 milionů korun získalo sdružení firem DAP, Pozemní stavby Bohemia, Čermák a Hrachovec a Silnice Group.

Začátek úpravy nové cyklostezky byl plynule napojen na stávající zárodek cyklostezky vybudovaný v rámci okruhu hlavního města Prahy u jižní opěry mostu přes Vltavu. Konec úpravy byl provizorně napojen na stávající polní cestu poblíž křižovatky na Točnou. Definitivní napojení se v budoucnu plánuje v rámci výstavby mimoúrovňové křižovatky KOMOKO (Komunikace Modřany – Komořany).

Podél stezky byly provedeny i úpravy zeleně a další terénní úpravy. Oba směry jsou odděleny vodorovným dopravním značením. Vznikly také piknikové stoly či stojany na kola.

„Je na čase přestat vnímat jízdu na kole jako rekreaci. Společně s chůzí pěšky městem se jedná o plnohodnotnou součást městské dopravy,“ řekl při otevření první náměstek primátora pro oblast dopravy Zdeněk Hřib. „Spíš než o stezku pro každodenní dojížďku jde o rekreační stezku, která rozšiřuje možnosti kolem vytížené stezky podél Vltavy. Pro dojížďku za prací nebo za školou ji využije maximálně pár jedinců z přilehlé komořanské zahrádkářské kolonie nebo Točné,“ napsal server Městemnakole.cz.

Tagy cyklostezka A200 Komořany praha TSK Praha
76 komentářů