Potvrzeno: Nadnárodní obr Transdev koupil autobusovou skupinu 3ČSAD

Autobusy Crossway LE NP pro ČSAD Karviná. Autor: IvecoAutobusy Crossway LE NP pro ČSAD Karviná. Autor: Iveco

Autobusová akvizice desetiletí na českém trhu je potvrzena. Nadnárodní skupina Transdev dnes deníku Zdopravy.cz potvrdila, že koupila v polovině srpna

Autobusová akvizice desetiletí na českém trhu je potvrzena. Nadnárodní skupina Transdev dnes deníku Zdopravy.cz potvrdila, že koupila v polovině srpna uskupení 3ČSAD. To zahrnuje společnosti ČSAD Havířov, ČSAD Frýdek-Místek, ČSAD Karviná; součástí akvizice je i firma Bus Management. Konkrétně se transakce uskutečnila mezi společností Transdev Česká republika a dosavadním majitelem CIDEM Hranice.

Díky akvizici zaměstnává nyní český Transdev, který vstoupil na tuzemský trh teprve v roce 2018, téměř 1350 lidí a disponuje bezmála 600 autobusy. Uskupení 3ČSAD působí především v Moravskoslezském kraji a se svými 1100 zaměstnanci, 410 autobusy a 75 kamiony je předním provozovatelem veřejné dopravy v Moravskoslezském kraji a ve městech Havířov, Karviná, Orlová, Frýdek-Místek a Hranice. Akvizicí tak vzniká jeden z největších autobusových dopravců v zemi.

„Tato akvizice je pro Transdev v České republice zásadní událostí a jednoznačně řadí Transdev mezi čtyři přední hráče v oblasti veřejné autobusové dopravy na českém trhu. Těšíme se na setkání s našim novými zákazníky a partnery a na přivítání všech nových zaměstnanců Transdevu. Společně s 3ČSAD budeme stávající služby integrovat a zároveň se zaměříme na vývoj nových služeb pro naše zákazníky,“ uvedl Christian Schreyer, generální ředitel pro severní a střední Evropu skupiny Transdev.

„V návaznosti na úspěchy ve veřejných zakázkách v roce 2018, je akvizice 3ČSAD dalším skvělým příběhem, který umožní Transdevu pokračovat v růstu podnikání v České republice. 3ČSAD je uznávaným obchodním partnerem s dlouholetou vysokou úrovní poskytovaných služeb. Těšíme se, že spolu se zaměstnanci 3ČSAD budeme dále rozvíjet podnikání skupiny Transdev v České republice,“ doplnil Radim Novák, generální ředitel pro Českou republiku. Prodávající a kupující se dohodli, že nezveřejní hodnotu transakce.

Akvizici naznačovaly už personální změny, deníku Zdopravy.cz ji už v pondělí potvrdily zdroje z trhu.

Tagy 3ČSAD Top Trannsdev
5 komentářů