Poslední razítko pro další úsek D35. Stát začal řešit povolení pro úsek od D11 do Sadové

Vizualizace dálnice D35 mezi Sadovou a Plotištěm. Foto: ŘSDVizualizace dálnice D35 mezi Sadovou a Plotištěm. Foto: ŘSD

V trase dálnice lze očekávat řadu archeologických objevů.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokročilo s přípravou dalšího úseku dálnice D35. Ministerstvo dopravy včera zahájilo stavební řízení pro 7,5 kilometru dlouhý úsek mezi exitem z D11 v Plotišti u Hradce Králové a Sadovou. Stavba by měla začít příští rok.

Zahájení stavebního řízení oznámilo ministerstvo na úřední desce. Stavba by měla navázat na úsek ze Sadové do Hořic, kde již došlo k výběru zhotovitele a na podzim by měla začít samotná stavba.

ŘSD v informačním letáku stavby uvedlo, že má již vykoupeno 93 % z celkové výměry pro stavbu dálnice, která má od března územní rozhodnutí. Dokumentaci pro stavební povolení zpracovaly společnosti AFRY CZ a Satra.

Odhadované náklady na stavbu jsou 2,25 miliardy korun. Trasa dálnice vede rovinatým a mírně zvlněným terénem. Jedná se o chráněnou oblast s vysokým předpokladem archeologických nálezů. Prochází územím památkové zóny „Bojiště bitvy u Hradce Králové“. V rámci výstavby dálnice bude vybudováno celkem devět nových mostních objektů, z nichž nejdelší je 114,3 metru dlouhá estakáda Všestary.

Trasa D35 Plotiště - Sadová. Foto: ŘSD

Tagy D35 D35 Sadová - Plotiště Ministerstvo dopravy Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
34 komentářů