Popadané stromy přerušily provoz na několika tratích, stál i koridor u Benešova

Popadané stromy na trati u Benešova. Foto: Správa železnicPopadané stromy na trati u Benešova. Foto: Správa železnic

U Benešova najel vlak do spadlého stromu.

(Aktualizováno 12:45) S komplikacemi a zpožděními musejí dnes počítat cestující na řadě železničních tratích. Důvodem jsou následky silného větru, kvůli kterému na některých místech popadaly stromy na koleje či trakční vedení.

Podle mluvčího hasičů Správy železnic Martina Kavky byl zastaven provoz na pěti tratích. Z pohledu intenzit dopravy bylo největší komplikací přerušení provozu na koridorové trati mezi Prahou a Benešovem v úseku Benešov – Mrač.

„Vlak zde najel do stromu, který spadl na trakční vedení. Událost se obešla bez zranění, strom byl odstraněn, nicméně oprava trakčního vedení bude trvat několik hodin. Provoz je na trati 221 mezi Benešovem a obcí Mrač zastaven,“ hlásil Kavka před šestou hodinou ranní. Podle něj byl strom 20 metrů od trati. „Vlivem větru se vyvrátil včetně kořenového balu,“ dodal.

České dráhy zavedly mezi Benešovem a Čerčany náhradní autobusovou dopravu, vlaky dálkové dopravy končily a začínaly v Benešově. Omezení mělo trvat do 12:30, což se nakonec potvrdil. Kolem půl jedné odpoledne byl provoz obnoven. Detaily jsou na stránkách ČD Mimořádnosti.

Provoz byl zastaven kvůli překážce na trati také mezi Broumovem a Starkočí, Nejdkem a Karlovými Vary, Příkosicemi a Nezvěsticemi a mezi Blatnou a Březnicí.

Tagy následky silného větru v dopravě Správa železnic trať 221
41 komentářů