Vítr zastavil provoz na řadě tratí, problémy jsou i na silnicích

Odstraňování spadlého stromu na Českolipsku. Foto: HZS LKOdstraňování spadlého stromu na Českolipsku. Foto: HZS LK

Nejvíce komplikací v dopravě je na Českolipsku, stojí koridor na Slovensko u Lanžhotu.

Cestování po celém Česku dnes přináší řadu komplikací a zpoždění. Silný vítr způsobil na některých tratích zastavení provozu, zejména kvůli popadaným stromům. S podobnými komplikacemi musejí počítat i řidiči.

Nejaktuálnější jsou v době vydání tohoto textu stránky ČD Mimořádnosti, které ve 12:30 hlásily celkem 9 přerušení provozu. Provozní aplikace Správy železnic Grapp ukazuje ještě další dvě místa na trati, kde už České dráhy nejezdí: z České Lípy do Mladé Boleslavi. Právě na Českolipsku jsou komplikace největší. Dopoledne byl přerušen provoz také na řadě úseků na Vysočině. Kvůli riziku pádu stromů Správa železnic po obědě zastavila provoz mezi Střelicemi a Okříšky na trati Brno – Jihlava.

Na sociálních sítích aktualizují přehled událostí nejaktivněji České dráhy a jednotliví krajští koordinátoři.

Před polednem došlo k zastavení provozu i na koridoru mezi Českou republikou a Slovenskem, když u Lanžhotu spadla trolej.

České dráhy již v pátek oznámily, že aktivují na pátek mimořádné posily na dispečink pro řešení mimořádností. Cestujícím doporučily, aby si do vlaku vzali i například zásoby jídla a pití, v případě potřeby i léků.

Problémy jsou i na řadě silnic, dopoledne například na D10 spadl strom. Ve vyšších polohách musí řidiči počítat se sněhovými jazyky.

Tagy následky silného větru v dopravě padlý strom Správa železnic
51 komentářů