Policejní manévry na pražském letišti, anonym nahlásil pět bomb

Letiště Václava Havla Praha. Foto: Letiště PrahaLetiště Václava Havla Praha. Foto: Letiště Praha

Dočasně evakuován musel být tranzitní prostor Terminálu 2. Provoz celého letiště je nyní za zvýšených bezpečnostních opatření obnoven.

Bezpečnostní složky zasahovaly dnes odpoledne na pražském letišti. Anglicky hovořící muž tam oznámil umístění „pěti bomb“. Na sociální síti X to napsala Policie ČR. Později dodala, že výbušné systémy nalezeny nebyly.

Letiště Praha informovalo o evakuaci tranzitního prostoru Terminálu 2. Provoz celého letiště byl následně za zvýšených bezpečnostních opatření znovu obnoven. Žádné lety nemusely být v průběhu celého zásahu bezpečnostních složek odkloněny jinam, letadla přistávala i startovala standardně. Vzhledem k mimořádné situaci však dochází ke zpoždění většiny spojů.

„Do pátrání se zapojili i speciálně vycvičení policisté z oddělení mobilního zásahu. Výbušné systémy pak hledali pyrotechnici cizinecké policie,“ uvedla policie.

Policisté zkoušeli zjistit, jestli se volající náhodou nenachází v prostorách letiště. Pátrat po něm hodlají nadále, a to i v rámci trestního řízení.

Tagy letiště praha policie prg
7 komentářů