ÖBB omezí provoz vlaků ve Vídni a okolí. Rakouským drahám chybí vlaky, dodávka nových má zpoždění

Vídeň, příměstské vlaky ÖBB, nádraží Heiligenstadt. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVídeň, příměstské vlaky ÖBB, nádraží Heiligenstadt. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Škrty mají přinést spolehlivější jízdní řád.

Rakouské spolkové dráhy (ÖBB) od 12. února omezí částečně provoz příměstských vlaků ve Vídni a okolí. Důvodem je nedostatek provozuschopných souprav. Dopravce tak řeší podobné problémy jako například České dráhy: kombinaci zpoždění dodávek nových jednotek a prodlužování oprav starších souprav.

O zrušení části spojů informovaly ÖBB na svém webu, půjde o snížení nabídky o 1,9 % na východě Rakouska, zejména pak vlaků do a z Vídně. Firma redukci vysvětluje tím, že lidé budou mít s omezeným počtem spojů větší jistotu, že vlak skutečně pojede. „Z důvodu zpoždění dodávky nových vlaků bohužel v posledních týdnech dochází k opakovaným zpožděním nebo rušení vlaků. ÖBB se za to nejen omlouvá, ale nyní přijímá i krátkodobá opatření,“ uvedly ÖBB.

Redukce v praxi bude znamenat škrtnutí 50 z celkem 2 700 spojů denně v oblasti Vídně a Dolního Rakouska. Omezení se týká hlavně linky S3, kde mezi Korneuburgem a Floridsdorfem pojede 84 místo 102 spojů denně. Na lince R4 St. Andrä-Wördern na vídeňské nádraží Franz-Josefs-Bahnhof bude jízdní řád zkrácen ze 116 na 108 vlaků. Na trase Vídeň – Wiener Neustadt – Deutschkreutz nebo na trati do Gmündu bude část vlaků zajištěna namísto dvoupodlažních souprav jen jednopodlažními s menší kapacitou. „V příštích týdnech ÖBB také důkladně prověří svůj vozový park a jízdní řád a zároveň povede jednání se svými dodavateli a dílnami, aby se mohli vrátit ke své obvyklé spolehlivosti,“ uvedly dráhy.

Tagy nedostatek vozidel ÖBB
28 komentářů