Nymburk řeší odříznutou lokalitu Na Hroudách. Nová ulice ji propojí s městem

Autobus OAD Kolín v Nymburku. Autor: OAD KolínAutobus OAD Kolín v Nymburku. Autor: OAD Kolín

Město chce využít financování z programu cyklostezek, o peníze žádá i developery.

Na nymburském Drahelickém předměstí vzniká nové sídliště rodinných domků, které je však téměř odříznuto od zbytku města. Lokalitu Na Hroudách propojuje jen velmi úzké napojení přes Krajní ulici. Tu by měla podle plánů města doplnit nová komunikace z Okružní ulice, která umožní obyvatelům spojení se zbytkem Nymburka.

Město má na stavbu již zpracovanou projektovou dokumentaci, získalo stavební povolení a připravuje prováděcí dokumentaci stavby. Zároveň požádalo o dotaci na Státního fondu pro dopravní infrastrukturu (SFDI).

Nová ulice propojí nymburskou lokalitu Na Hroudách s Okružní. Zdroj: Mapy.cz

Nová ulice propojí nymburskou lokalitu Na Hroudách s Okružní. Zdroj: Mapy.cz

Dopravní obslužnost celé lokality Na Hroudách je řešena pouze Krajní ulicí, která je provozem výrazně zatížena, rovněž i následující Drahelická ulice. Vzhledem k rozvoji tohoto předměstí je nutné dopravní situaci řešit, a to napojením na tzv. sběrnou komunikaci – ulici Okružní. Nová silnice by měla vyústit v místě mezi Mateřskou školou Větrník a Poliklinikou na sídlišti,“ přiblížil místostarosta Zdeněk Vocásek.

Aktuálně radnice čeká na zpracování dokumentace pro provedení stavby, která vyčíslí předpokládané náklady stavby. Následně vybere firma, která komunikaci postaví. Vedení města dále jedná o spolufinancování silnice ze stran developerů, kteří v lokalitě staví.

Město také podalo žádost o finanční příspěvek ze SFDI, a to z programu určeného na financování výstavby nebo oprav cyklistických stezek nebo zřizování jízdních pruhů pro cyklisty.

Tagy infrastruktura Nymburk
18 komentářů