Nová vlaková zastávka Písek jih zkrátí cestu do centra města, vznikne na podzim

Stanice Písek město. Autor: Al.trcka [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]Stanice Písek město. Autor: Al.trcka [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Obyvatelé a návštěvníci jihočeského Písku získají letos na podzim novou vlakovou zastávku, která se bude nacházet blíže k centru města

Obyvatelé a návštěvníci jihočeského Písku získají letos na podzim novou vlakovou zastávku, která se bude nacházet blíže k centru města než ostatní nádraží ve městě. Příprava přitom nešla úplně hladce, proti záměru se zvedl odpor obyvatel a zastávka se musela v plánech posunout.

Zastávka Písek jih vznikne na trati 201 Tábor – Ražice u podchodu pod železniční tratí, který spojuje Preslovu ulici s třídou Přátelství. Stavba bude probíhat ve třetím čtvrtletí, nepřetržitá výluka je naplánována na období od 10. do 25. září.

Zakázku na stavbu získala společnost Edikt, která předložila nabídkovou cenu ve výši necelých 21 milionů korun. Správa železniční dopravní cesty aktuálně připravuje podpis smlouvy. Zastávku bude tvořit 90 metrů dlouhé nástupiště s bezbariérovým přístupem. Město vybuduje u zastávky parkoviště a opraví zmíněný podchod.

Původně se vlaková zastávka plánovala na jiném místě nedaleko odtud, avšak blíže obytným domům. Po petičním protestu obyvatel zejména Preslovy ulice byl pro stavbu z dalších vytipovaných lokalit vybrán a schválen prostor u podchodu. Zastávku postaví SŽDC na žádost města i Jihočeského kraje, který mimo jiné objednává rychlíky České Budějovice – Písek město.

Tagy SŽDC Top zastávka Písek jih
33 komentářů