Nová hrozba pro aerolinky s 737 MAX. Polovina cestujících s nimi nechce letět, ukázal průzkum

Boeing 737-8 MAX společnosti WestJet. Foto: WestJetBoeing 737-8 MAX společnosti WestJet. Foto: WestJet

Až získá Boeing povolení pro opětovný provoz letadel 737 MAX, aerolinky nebudou mít zjevně ještě vyhráno. Přes půl roku trvající

Až získá Boeing povolení pro opětovný provoz letadel 737 MAX, aerolinky nebudou mít zjevně ještě vyhráno. Přes půl roku trvající odstávka a čím dál více detailů o chybách Boeingu při vývoji letadla se podepsala i na chování spotřebitelů. Ti mají obavy s tímto typem létat.

Ukazuje to poslední průzkum kanadské aerolinky WestJet. Firma oslovila část svých zákazníků, zda budou chtít s letadly po obnovení provozu létat. Výsledek? Polovina cestujících odmítá do 737 MAX znovu sednout nebo se přinejmenším budou letu obávat, řekl šéf WestJet Ed Sims pro kanadský list The Globe and Mail. Po Boeingu proto chce kompenzace nejen za uzemnění, ale poškozenou důvěru zákazníků.

WestJet má celkem třináct letadel 737 MAX, s kterými nemůže létat. Podle Simse čeká dopravce i Boeing velká práce při přesvědčování lidí, aby se do letadel vrátili. „Musíme důkladně vysvětlit lidem, jaké změny se na letadle udělaly a že to bude nejbezpečnější letadlo na světě,“ řekl Sims. Podle něj bude také důležité zdůraznit i předchozí bezpečnostní statistiky dopravce.

Tagy uzemnění letadel 737 MAX westjet
68 komentářů