Nejrušnější den v historii amerických letišť. Kontrolami prošly téměř tři miliony cestujících

Letiště Los Angeles. Ilustrační foto: Facebook.com - LAXLetiště Los Angeles. Ilustrační foto: Facebook.com - LAX

K překonání rekordu přispělo období Dne díkůvzdání.

Letošní severoamerický svátek Den díkůvzdání trhal rekordy. Bezpečnostními kontrolami na letištích po celé zemi prošlo během uplynulé neděle 2 907 378 cestujících. Oznámil to americký Úřad pro bezpečnost v dopravě (TSA), podle kterého šlo o nejrušnější den v historii tamních letišť.

Rekordní čísla cestujících v období Dne díkůvzdání předpovídaly už předem publikované analýzy. Přesný odhad zveřejnila již dříve i sama agentura TSA. Dosavadní rekord za více jak dvacet let její existence padl podle televize CNN 30. června, tehdy šlo o 2,88 milionu zkontrolovaných pasažérů.

Překonání rekordu nezabránily ani komplikace jako zimní bouře v Chicagu či personální problémy mezi řídícími letového provozu v New Yorku.

Den díkůvzdání tradičně patří ve Spojených státech k nejrušnějšímu cestovnímu období roku, rodiny se snaží být pohromadě. Samotný svátek sice připadá už na čtvrtý čtvrtek v listopadu, v neděli se však všichni vracejí od rodin do zaměstnání a podobně.

American Airlines očekávaly, že během 13 dnů přepraví na více jak 70 tisících letech přes 7,8 milionu cestujících, což by bylo o půl milionu více než loni. United Airlines počítaly s 5,9 miliony pasažéry během 11 dnů, Delta zase s až 6,4 miliony cestujících během 12 dnů.

Tagy Spojené státy americké TSA USA
Žádné komentáře